Advies

WinLed is graag bereid u te adviseren bij de berekening van het aantal armaturen en het maken van een lichtplan.

We stellen op basis van de door u aangeleverd gegevens een offerte met bruto-prijzen samenstellen waarmee u eenvoudig bij uw installateur of bij de Technische Unie een nettoprijs kunt opvragen. Ook is het mogelijk dat wij de terugverdientijd van uw investering voor u uitrekenen.

Lichtkleur

De te kiezen kleur van verlichting is afhankelijk van de omgeving waar het armatuur geplaatst wordt en drukt men uit in K (Kelvin). Hoe meer Kelvin hoe helderder (=witter) het licht.

Voor een werkomgeving, bijvoorbeeld kantoor, is 'neutraal wit' (4000 K) gebruikelijk. Voor bijvoorbeeld de kantine, spreekkamer en de reguliere straat verlichting, past men vaak “warm wit” (3000K) toe.
Voor productie- / bedrijfshallen is de activiteit erg bepalend voor de kleurbehoefte. Voor een doorsnee productiehal adviseren wij 4000K. 

Lux en lumen

Lux is een eenheid van lichtsterkte. De hoeveelheid lux zegt in feite hoeveel licht (lumen) er op een bepaald oppervlak terecht komt. Door overheden en andere instanties worden normen op het gebied van licht meestal uitgedrukt in de hoeveel licht die nodig is op een bepaalde plek. Voor een kantoor werkplek wordt bijvoorbeeld 500 lux als verlichtingsnorm gehanteerd. 

Lumen is de hoeveelheid licht welke een armatuur voortbrengt. Het verschil tussen lumen en lux is dat lux rekening houdt met de oppervlakte waarover het licht verspreid wordt. Een lichtbron van 1000 lumen, verspreid over 1 m2, verlicht die vierkante meter met 1000 lux. Dezelfde 1000 lumen, verspreid over 10 m2, verlicht die oppervlakte met slechts 100 lux.

Vul het aanvraagformulier in voor een advies op maat.

Afbeelding: Logo EIA2014

EIA-regeling

Investeren in WinLed LED verlichting is nu extra aantrekkelijk omdat de EIA-regeling van toepassing is (aanvraag code 210506). Zowel aanschaf- als investeringskosten zijn fiscaal aftrekbaar.