Wat zijn de voordelen van het vervangen van TL-verlichting door LED-verlichting?

Het vervangen van TL-verlichting door led-verlichting in een kantoor, magazijn, bedrijfshal of showroom heeft verschillende voordelen. Hieronder staan ze op een rij.

1. Energiebesparing

LED-lampen zijn relatief duur in aanschaf. Het vervangen van TL-verlichting door LED-verlichting is dan ook een ingrijpende investering, maar wel een investering die het op termijn waard is en gelukkig door de Nederlandse overheid wordt gestimuleerd dankzij de Energie Investerings Aftrek. LED-verlichting heeft een aanzienlijk lager energieverbruik dan TL-buizen, want zetten energie bijzonder efficiënt om in licht en niet meer in warmte. LED-lampen leveren een energiebesparing op van minimaal 50%. Omdat LED-verlichting ook nog eens een lange levensduur heeft, is het financiële voordeel maximaal.U bespaart daarbij niet alleen op uw energierekening maar ook nog eens op onderhouds- en vervangingskosten en airconditioning

2. Een lange levensduur

De levensduur van traditionele TL-verlichting ligt tussen de 8000 en 25.000 uur. LED-verlichting heeft een aanmerkelijk langere levensduur varierend van 25.000 tot 65.000 branduren.Dankzij een uitgebalanceerde warmteafvoer gaan de WinLed armaturen tenminste 70.000 branduren mee. Zeker als de lampen niet vaak worden in- en uitgeschakeld, is de levensduur maximaal. Er zijn verschillende redenen dat LED-verlichting langer meegaat. LED-lampen worden niet warm, zijn beter bestand tegen trillingen en schokken van buitenaf en zijn in de meeste gevallen stof- en spatwaterdicht.

3. Minder vervangingskosten

Omdat LED-lampen een langere levensduur hebben dan TL-lampen, is het zelden nodig om ze te vervangen. Dat betekent niet alleen een besparing op de aanschaf van de lampen, maar ook op installatiekosten. Anders dan in huis, zijn er in een bedrijf vaak plekken waar de verlichting moeilijk te bereiken is. Er moet bijvoorbeeld een hoogwerker komen om het vervangen van de lampen mogelijk te maken. In een gebouw waar vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week licht brandt, hoeven WinLed armaturengemiddeld  maar één keer in de 8 jaar worden vervangen. Bij minder intensief gebruik van de verlichting kan dit oplopen tot twintig jaar.

4. Beter voor het milieu

Duurzaamheid is een thema dat hoog op de agenda staat in het bedrijfsleven. LED-verlichting leidt allereerst tot aanzienlijk minder CO2-uitstoot dan TL-verlichting. Omdat LED-verlichting energiezuinig is, zal ook de CO2-uitstoot afnemen. Ten tweede bevatten led-lampen geen kwik. Kwik is een zwaar metaal dat schadelijk is voor het milieu en de gezondheid. Ten derde is de elektronica in LED-verlichting makkelijk te recyclen. Het is dus van belang om kapotte LED-lampen, net als andere verlichting, van ander afval gescheiden te houden.

5. Beter licht

Waar TL-verlichting nog wel eens de eigenschap heeft om onopgemerkt te knipperen, ondervindt LED-verlichting hier geen hinder van. LED-verlichting lijkt qua kleurenspectrum meer op daglicht dan TL-verlichting en zorgt daarom voor een gezonder werkklimaat. Werknemers zullen in een werkruimte met LED-verlichting niet zo snel last krijgen van vermoeidheid of hoofdpijn en zich beter op hun werk kunnen concentreren. Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door het heel snel knipperen van een TL buis hetgeen onopgemerkt blijft voor het menselijk oog maar wel constant door onze hersenen wordt geregistreerd.

Vrijblijvend advies aanvragen

Bent u overtuigd van LED verlichting? Wij geven u graag vrijblijvend advies afgestemd op uw specifieke situatie. Wilt u direct advies? Neem dan telefonisch contact met ons op.