Afbeelding: 20240515-DHF_0909-HDR

Samenwerking tussen Wouda en WinLed bij Schotte Kunststoffen B.V.

4-6-2024

Wouda, een toonaangevend installatiebedrijf gevestigd in Dronten, was op zoek naar een nieuwe lichtleverancier om te voldoen aan de eisen van hun diverse projecten. Tijdens deze zoektocht kwamen ze via de Technische Unie in contact met WinLed. Deze kennismaking leidde tot een succesvolle samenwerking, die begon met het project in Ens.

Het Project: Schotte Kunststoffen B.V.

Schotte Kunststoffen B.V., een groot productiebedrijf, had behoefte aan een verlichtingsoplossing die zowel krachtig als efficiënt was. De klant specificaties waren veeleisend: een kleurtemperatuur van 6500K en een hoge kleurweergave-index (CRI) boven de 90. Deze specificaties zorgen ervoor dat de verlichting niet alleen helder is, maar ook kleuren van de producten natuurgetrouw weergeeft, wat cruciaal is voor de werkzaamheden bij Schotte.

Schotte bedrukt ook flessen en had een specifieke vereiste voor een Doka waar speciaal licht nodig is zonder enig blauwlicht. Deze voorwaarde is belangrijk omdat de film die op de flessen wordt gedrukt, niet mag worden blootgesteld aan blauw licht. Om aan deze eis te voldoen, moest WinLed een oplossing bieden die geen enkel blauwlicht genereert. WinLed leverde daarom een speciaal 'Red Orange' armatuur, waardoor er in deze ruimte absoluut geen blauwlicht aanwezig was. Dit garandeerde dat de film correct kon worden bedrukt zonder enige ongewenste blootstelling aan blauw licht.

Afbeelding: 20240515-DHF_1094

Uitvoering en Samenwerking

WinLed leverde en monteerde de nieuwe skyline verlichting bij Schotte. Dit project werd uitgevoerd in nauwe samenwerking met Wouda. In totaal leverde WinLed 2 kilometer aan lichtlijnen, bestaande uit 528 armaturen van 14 verschillende types, en 60 sensoren om de verlichting efficiënt te beheren. Bij dit project hangt dan ook onze langst lichtlijn ooit van namelijk 200 meter, voorzien is van 3 midden voedingen. De werkplaats werd verlicht met een lichtsterkte van 750 lux, wat zorgde voor optimale werkomstandigheden. De samenwerking verliep soepel dankzij de korte communicatielijnen en de snelle service van WinLed. Wouda sprak lovend over de samenwerking:

"Ik heb korte lijntjes met WinLed, alles is snel geregeld en dat werkt gewoon heel fijn."

Naast de verlichting werden ook acht elektrische luchtverwarmers van Winterwarm geïnstalleerd. Deze verwarmingstoestellen zorgen voor een aangename werkomgeving, wat de productiviteit en het welzijn van de werknemers ten goede komt.

Partnerschap en Toekomstige Projecten

Dankzij de prettige samenwerking van dit project is Wouda een StipPartner partner geworden van zowel WinLed als Winterwarm. WinLed en Winterwarm zijn hiermee preferred supplier geworden voor Wouda. Het StipPartnerschap biedt Wouda voordelen zoals aanvullende service en diensten, wat de samenwerking verder versterkt en zorgt voor continuïteit en kwaliteit in toekomstige projecten. De samenwerking tussen Wouda, WinLed en Winterwarm bij Schotte Kunststoffen B.V. is een voorbeeld van hoe een installatiebedrijf,  fabrikant en groothandel kunnen samenwerken om aan complexe klantwensen te voldoen.

20240515-DHF_0987-HDR
20240515-DHF_1157
Timo en Gerrit Pleiter 2
Deel dit bericht